Milieubewustheid

Iedereen moet om het milieu denken, ook wij als recreatiebedrijf. Hieronder staat wat wij doen om zoveel mogelijk voor het milieu te zorgen.

Wij zijn zoveel mogelijk milieubewust We vinden het belangrijk om te denken aan de natuur

Zonnepanelen

Wij hebben op onze klusschuur 60 zonnepanelen liggen, en op het dak van het Trefpunt liggen ook nog 108 zonnepanelen. In totaal hebben wij 168 zonnepanelen. Dit voldoet deels aan de vraag voor stroom op ons recreatieterrein.

Afval scheiden

Het afval wordt bij ons gescheiden ingezameld, we scheiden glas, papier en karton, gft en plastic afval op ons terrein. Tevens staat er bij ons een bak om statiegeldflessen in te leveren. Wat wij hiermee ophalen doneren we aan het einde van het jaar aan een goed doel. 

Voor onze kippen zamelen we eierdozen in, zodat we deze kunnen hergebruiken bij de verkoop van onze eieren. Tevens worden er vaak eierdozen gebruikt bij het knutselen. Als je groente over hebt van het avondeten, onze kippen zijn er dol op! Hiervoor hebben wij een bak bij de kippen staan.

Spaar/ledlampen en sensor-, en bewegingsmelders

Op het campingterrein, maar ook in onze verhuuraccommodaties hebben wij spaar en ledlampen. Ook zijn alle toiletgebouwen voorzien van sensor- of bewegingsmelders. Zodat het licht niet onverhoopt lang aan blijft staan.

Zonnecollectoren

Op het dak van het rode toiletgebouw, het groene toiletgebouw en op de fietsenstalling hebben wij zonnecollectoren liggen. Deze collectoren zetten zonlicht om in energie voor verwarming. Wij hebben in elk bovenstaande gebouw een zonneboiler staan, zodat de zon het water alvast voorverwarmt. 

Waterbesparende kranen en douchekoppen

In onze sanitairgebouwen hebben wij waterbesparende kranen en douchekoppen. Ook gebruiken wij fsc gekeurd toiletpapier in onze sanitairgebouwen.

Laadpaal

Er staat op het terrein een laadpaal waar 2 auto`s tegelijk opgeladen kunnen worden.

In de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie continu rekening moet houden met natuur en milieu? Zeker niet. Het is de bedoeling dat de kwaliteit en comfort voor onze gasten altijd gewaarborgd blijft, maar ook het milieu.

Snoeiafval

Wij proberen zoveel mogelijk ons snoeiafval te hergebruiken. We bouwen takkenrillen om bijvoorbeeld insecten een huisje te geven. Wilgentakken worden gebruikt voor de omheining van onze kampvuurplaats. Achter op het blote voetenpad hebben wij een composthoop. Bij de kippen liggen oude stammen waar ze insecten uit pikken.

Streekproducten

In de receptie verkopen we streekproducten, dit om de lokale bedrijven te steunen.

Stichting Gouwe Voeten

Ook op het blote voetenpad wordt er verduurzaamd. Materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Zoals boomstammen waar je niet meer overheen kan lopen, deze worden op een plek neergelegd om de insecten maar ook de vogels de kans te geven om te nestelen.

Hier en daar wordt aan de natuur de vrije hand gegeven, dit om de biodiversiteit te stimuleren. Kijk maar aan het einde van het pad hoeveel vlinderstruiken er staan. Dit hebben wij niet geplant maar deze zijn komen aanwaaien.

Het water dat van de waterval afstroomt op het blote voetenpad, wordt door een windmolen omhoog gepompt. Ook hier komt geen elektra van pas! 

Toiletten en voetenafspoelplaats van het blotevoetenpad.

Bij het blote voetenpad worden de toiletten doorgespoeld  met regenwater. Ook kan je je voeten wassen met regenwater uit de regenton.

Verduurzamen in de toekomst

We willen in de toekomst nog meer verduurzamen. Denk aan alle toiletten laten doorspoelen met regenwater, van het gas af, groene daken, het opslaan van zonnestroom, de bouw van een nieuw toiletgebouw etc. Heeft u hier een tip of idee over? We kunnen altijd hulp gebruiken, benader ons gerust.